Denumirea băilor cu aburi

upă un timp, mi-am dat seama că ceea ce numeam la început "cabana" familiei noastre s-a transformat într-o "afacere" de familie.
Aici s-a născut ideea de a-i da un nume.

Cum să se numească complexul nostru de băi? Au pornit căutările - mai întâi singur, apoi cu colegii și prietenii. Au fost "Aburi", apoi "SteJar", "Paranormal", "Injoi" și încă o mulțime de alte idei.

Îmi păreau prea superficiale, așa că, am căutat mai departe. Apoi s-au ivit "Euforia", "Banio", "Steam park", "Jar Co" și alte o sută de cuvinte, legate direct sau indirect de baie. Niciuna dintre ele nu mi se potrivea. Nu-mi suna bine mie nici "Aburi", nici "Euphoria", nici "Thermosphere".
upă un timp, mi-am dat seama că ceea ce numeam la început "cabana"
familiei noastre s-a transformat într-o "afacere" de familie.

Aici s-a născut ideea de a-i da un nume.

Cum să se numească complexul nostru de băi? Au pornit căutările - mai întâi singur, apoi cu colegii și prietenii. Au fost "Aburi", apoi "SteJar", "Paranormal", "Injoi" și încă o mulțime de alte idei.

Îmi păreau prea superficiale, așa că, am căutat mai departe. Apoi s-au ivit "Euforia", "Banio", "Steam park", "Jar Co" și alte o sută de cuvinte, legate direct sau indirect de baie. Niciuna dintre ele nu mi se potrivea. Nu-mi suna bine mie nici "Aburi", nici "Euphoria", nici "Thermosphere".
Denumirea nu ar trebui să fie în rusă, deci fără Venikof sau Par & Jar.
Versiunile în română nu au fost nici ele mai bune - "Băile" sună cumva nepotrivit, iar "Bani" este cu totul despre altceva. Am trecut peste sute de cuvinte care sună la fel în rusă, engleză și română, dar niciunul nu transmitea povestea băii mele cu aburi. Povestea ei, povestea mea.

După câteva zile, mi-a venit ideea să să-i întreb pe oaspeți cum simt ei că ar trebui să se numească acest loc. Am oferit și opțiuni, dar am primit răspunsuri complet diferite, care m-au derutat și mai mult. Colegii se prefăceau deja că nu au timp, prietenii au schimbat subiectul când am venit din nou cu problema numelui… "Spirit", "Contrast", „Birdhouse", "Cult", "Portal", "CurCurat"... Până și băieții de la clubul nostru de baie "Injoi" au spus:

- Voloshin, nu ne mai stoarce nouă creierii. Oricare ar fi denumirea pe care veți alege-o, toată lumea va merge în continuare la Voloshin. Deci, așa și o numiți!

Hmm... M-am gândit ceva timp la asta, dar apoi am renunțat. Este neobișnuit să-ți asociezi numele cu o afacere. În plus, am zeci de alte afaceri, de ce mi-aș asocia numele de familie anume cu aceasta?

Cu ceva trebuia totuși să începem, așa că am numit-o simplu "Aburi Club". Nume unic, ușor de găsit, scurt. Ei bine, da, mi se părea ciudat, dar mi-am zis că e în regulă, mă voi obișnui. Am lansat o pagină pe facebook, instagram, publicitate.

A trecut o săptămână, alta – și mi-am dat seama că nu mă puteam obișnui cu faptul că baia mea, acel loc magic al familiei mele, are o denumire atât de ștearsă și deloc semnificativă pentru mine.

Mi-am dat seama că eu le ofer oaspeților "dacha" mea, timpul meu, energia mea, deci pot s-o numesc în cinstea mea. Cu numele meu. Numele în care mi-am investit puterea în ultimii 30 de ani, nume ferit de limbile rele, și pentru care am muncit să construiesc o reputație. Un nume cu care nu mi-e rușine și pe care îl poartă copiii mei.
#Woloshinbanya
Dar la naiba, este destul de riscant Dacă fac un pas greșit, asta îmi va afecta reputația, nu doar afacerea. Un brand e ca o oglindă care reflectă toate punctele tale tari și punctele slabe - un rating scăzut al afacerii va leza instantaneu reputația familiei tale.

Cu alte cuvinte, există ceva de pierdut. Dar există și ceva de câștigat. Poate că oamenii care mă cunosc, când vor auzi despre #Woloshinbanya vor fi și mai deschiși să încerce "Aburi Club". Încrederea - iată ce poți câștiga denumind o afacere cu numele tău. O încredere care trebuie întreținută în mod constant.

În calitate de fondator Simpals, 999, Point, Sporter, Afisha, Chișinău Marathon și a zeci de alte branduri, cunosc foarte bine ce înseamnă asta. Nu am fost întotdeauna capabili să fim perfecți, dar nu m-am ascuns niciodată în spatele colegilor. Da, ăsta e lucru făcut de mine și da, asta e grebla pe care eu am călcat. În cazul în care moderatorii noștri Point omit ceva în comentarii, mi se scrie mie în privat obscenități, amenințări și, credeți-mă, chiar îmi pasă.
Sunt gata să îmi asum personal responsabilitatea pentru Baia cu aburi, nu mă ascund în spatele managerilor, avocaților și specialiștilor în marketing. Pe scurt, aceasta este o provocare pentru mine. Și o accept.

PS: Am fost nu demult cu soția mea la familia Baden-Baden să studiem băile termale. Și acolo, întins într-o piscină caldă, mi-am dat seama că asta nu este doar treaba mea. Ea a făcut cumpărături în ultima lună, cumpărând pături de lână, papuci, ceainice, pălării de baie și o grămadă de chestii pentru decor. Totul pentru a-i face pe oaspeți să se simtă ca acasă.

Aceasta este o afacere de familie și asta ar trebui să fie specificat în titlu. Dar, stai, și ea este Voloshin! V+V = …W! Desigur, simbolul acestor băi va fi "W" - două litere care se țin de mână, care împreună vor face dintr-o casă de vară la marginea pădurii un complex de băi nemaivăzut în țara noastră!

Toate băile din complexul balnear Woloshin banya sunt proiectate cu grijă și sunt localizate în sânul naturii.

Fiecare dintre ele reprezintă o experiență unică de purificare a corpului și a spiritului, de cunoaștere a sinelui propriu. Este un mod în care vă facem să îndrăgiți baia, un mod în care vă oferim căldură.
Despre Valhalla
Despre Valhalla
Despre Stejar
Despre Stejar

Cucuteni-Tripolie

Despre baia
Despre baia

Un loc în care te îndrăgostești de liniște, pace și armonie cu sine. Un loc în care te îndrăgostești de ritualurile de baie.

47.026806 28.744917
De la 10:00 pînă la 23:00
Durlești, str-la 1 Сodrilor, 44
Copiați coordonatele
Suntem
Trimiteți-ne un e-mail la go@banya.md
"DRAGOMIRNA" S.R.L. MD-2005, str. Petru Rares, 36, ap. 38, mun. Chisinau, RM
Plata se efectuează prin transferul din contul de card al Clientului în contul de decontare al Executantului prin sistemul internațional de plăți Pay Net. Pentru plată sunt acceptate carduri VISA și MASTERCARD.
Cuprins