Blog despre baie

Piele sănătoasă în saună

Timpul petrecut în saună reprezintă o ocazie ideală pentru îngrijirea pielii. Condițiile de baie, cum ar fi contrastul de temperatură, umiditatea ridicată și stimularea circulației sângelui, sunt ideale pentru tratamentele de înfrumusețare.

  • Fluxul sanguin crescut îmbogățește pielea cu oxigen.
  • Temperatura ridicată și umiditatea încurajează porii să se deschidă și să se purifice.
  • Temperaturile extreme cresc elasticitatea pielii.
Efectuarea unui peeling
Pentru exfoliere sau curățare în profunzime, se obișnuiește să se folosească produse speciale pentru aburirea pielii. Într-o saună, acest proces are loc în mod natural.

Procedura în sine este foarte simplă:
  • Petreceți ceva timp în camera de aburi pentru a vă aburi fața și a vă deschide porii - aproximativ 5-7 minute.
  • Ieșiți din camera de aburi și aplicați scrub-ul pe față, țineți-l puțin timp și apoi clătiți-l.
  • Reveniți în camera de aburi pentru a permite porilor curățați să se redeschidă, acest lucru va pregăti pielea pentru următorii pași ai tratamentului.
Tonifierea pielii
O piele sănătoasă nu prezintă inflamații și are o producție normală de sebum. Pentru a reduce inflamația și iritarea, se recomandă suc de castravete proaspăt stors sau, dacă aveți pielea foarte grasă, suc de lămâie diluat sau bulion de mușețel. O opțiune bună este să le congelați în frigider și să folosiți cuburi de gheață pentru a vă șterge fața după peeling. Acest lucru va ajuta la întărirea și întinerirea pielii.

Aplicarea unei măști
Remediile naturale sunt cea mai bună alegere pentru îngrijirea pielii într-o saună. Măștile pe bază de fructe, kefir sau miere sunt excelente. Măștile pe bază de fulgi de ovăz sau argilă cosmetică (argilă albă) sunt opțiuni bune. Masca trebuie aplicată pe față imediat după baia de aburi și lăsată să acționeze timp de 15-20 de minuteporii deschiși absorb perfect produsul, acesta pătrunde ușor în epidermă. Masca trebuie îndepărtată cu un burete curat.
Îngrijirea pielii după saună
Contrar credinței populare, este mai bine să nu aplicați creme imediat după baie. Lăsați pielea să se răcească și să revină la forma sa normală. Este mai bine să aplicați crema pe piele după aceea, când ajungeți acasă.
Îngrijirea regulată a pielii în saună vă va asigura că veți avea o piele întinsă și sănătoasă.