Blog despre baie

Top 6 cele mai populare uleiuri esențiale pentru saună

Ulei de molid - are o aromă blândă, proaspătă și lemnoasă. Proprietățile terapeutice ale uleiului previn dezvoltarea bolilor respiratorii. Are un efect de curățare a pielii și calmează pielea. De asemenea, este asociat cu sărbătorile de Anul Nou, cu pădurile de pin și cu timpul plăcut petrecut în aer liber. O adevărată aromoterapie pentru trup și suflet!
Uleiul esențial de mentă are un efect relaxant asupra mușchilor, țesuturilor și articulațiilor. O modalitate naturală excelentă de a ameliora durerile și spasmele musculare, de a vă relaxa după sporturi active și activități fizice. Aromaterapia cu mentă este excelentă vara. Aburul de aromă de mentă oferă o senzație de lejeritate și prospețime.
Uleiul de lavandă este un antidepresiv natural. Dacă suferiți de insomnie, aveți dificultăți în a vă trezi dimineața, vă simțiți adesea deprimat sau "nervos" fără un motiv aparent, lavanda poate ajuta la calmarea nervilor și la liniștirea minții.
Uleiul esențial de eucalipt este excelent pentru sistemul respirator. Dacă aveți probleme respiratorii, sinuzită, amigdalită, bronșită, inhalațiile regulate de aburi cu compus de eucalipt vor da rezultate. Acestea vor elibera căile respiratorii și vor întări sistemul imunitar.
Uleiul de lemn de santal este cosmeticianul tău personal natural. Aburul cu extract natural de lemn de santal are un efect terapeutic și de îngrijire asupra pielii. Secreția de sebum este reglată, ceea ce înseamnă că frecvența erupțiilor cutanate este redusă. Pielea devine moale, netedă și mătăsoasă. Aburul "scoate" toate toxinele, reducând frecvența și severitatea acneei. Încercați și veți vedea rezultatele!
Uleiuri esențiale de citrice - lămâie, portocală, grapefruit, mandarină și multe altele. Acestea au numeroase efecte asupra organismului. Uleiul de lămâie accelerează metabolismul și ajută la eliminarea excesului de umiditate. Uleiul de grapefruit este un antioxidant natural, iar cel de mandarine tonifică organismul, îmbunătățește eficiența și calmează sistemul nervos. În plus, formulele de citrice ajută la descompunerea țesutului adipos, ceea ce reprezintă baza în lupta împotriva celulitei și a excesului de greutate.