Blog despre baie

Băi termale, Ungaria

Oamenii vin la Budapesta nu numai pentru a vedea palatele și catedralele, ci și pentru a petrece o jumătate de zi bună în faimoasele băi de la izvoarele care clocotesc sub capitală. În urmă cu aproximativ două milenii, romanii s-au bucurat de proprietățile curative ale acestei ape. Calciu, magneziu, carbonat - aceasta nu este o listă completă a chimiei utile de care sunt bogate apele de sub capitală. Și ce decor în ele! Vă puteți simți cu adevărat ca un rege. Dezbrăcat, dar un rege.

După ce ați cumpărat un bilet, veți merge la vestiarul femeilor sau al bărbaților, vă veți spăla și veți îmbrăca un costum de baie. Camerele de baie sunt comune - nu veți alerga dezbrăcat. Mai departe, în fața voastră vor fi săli cu piscine de diferite temperaturi. Stați în fiecare timp de cel puțin cincisprezece minute, începând cu cele calde și trecând la cele fierbinți, alternând fiecare rundă cu un duș de contrast. Puteți verifica saunele cu diferite mirosuri, temperaturi și lumini. Alte activități includ masaje, împachetări cu nămol, jacuzzi și jeturi de hidromasaj.

Pentru budapestani, băile sunt un loc în care se vorbește, se împărtășesc zvonuri și se află despre viața vecinului, așa că nu ezitați să stați de vorbă cu cine doriți. Aduceți un prosop, gel de duș, costum de baie, șlapi și o șapcă dacă intenționați să înotați.
Cele mai faimoase băi din Budapesta: cel mai mare complex Széchenyi, cu o piscină în aer liber și petreceri nocturne; Gellért, în stil Art Nouveau, cu vitralii și mozaicuri, un generator de valuri, băi cu dioxid de carbon; Palatinus - ideal pentru vară, deoarece majoritatea băilor sunt în aer liber și există un parc acvatic; Rudas, în stil turcesc, cu o piscină pe acoperiș.