Blog despre baie

Baia ca o purificare


Purificarea, fie că este fizică sau mentală, are propriile caracteristici specifice. Curățarea fizică a corpului are loc atât în exterior, prin îndepărtarea murdăriei și a stratului de piele keratinizată, cât și în interior, prin activarea procesului de transpirație. Transpirația în timpul unei ședințe de saună nu este doar o modalitate de reglare a temperaturii corpului, ci și un filtru: încălzirea corpului face ca inima să bată mai repede și accelerează metabolismul (reacții chimice) - creând astfel un mod turbo în repaus. Încălzirea adecvată, care are ca rezultat transpirația, este o curățare fizică și emoțională.

Curățarea internă a organismului depinde în primul rând de modul în care ne încălzim corpul și de procesul de transpirație. Atunci când corpul nostru se încălzește, metabolismul devine mai activ, capilarele se dilată și porii din piele devin limpezi și deschiși. Transpirația intensă are ca rezultat o curățare naturală. Produsele de degradare dăunătoare și toxinele acumulate în celule sunt eliberate și eliberate în limfă, sânge, lichid intercelular și apoi eliminate din organism prin glandele sudoripare sub formă de transpirație. Pielea este cel mai eficient organ de eliminare a toxinelor. De exemplu, studiile Institutului de Medicină Spațială arată că doar până la 84 de substanțe și compuși nocivi, în principal săruri, pot fi eliminați prin rinichi. Intestinele elimină reziduurile grosiere, în timp ce plămânii, lacrimile și mucoasele nazale sunt folosite de organism pentru a elimina cantități mici de substanțe nocive.
Cu toate acestea, pielea este capabilă să elimine până la 184 de substanțe și compuși nocivi. Dacă nu facem exerciții fizice, facem exerciții fizice grele, mergem rar la saună sau transpirăm pe plajă, corpul nostru acumulează treptat produse de descompunere, toxine și deșeuri, care se depun în țesuturi, articulații, vase de sânge și diverse organe. Acest lucru, la rândul său, poate duce la o scădere a imunității și la apariția diferitelor boli. Energia și nivelul de activitate scad și mergem din ce în ce mai des la medic, încercând să facem față simptomelor, dar ignorând adevăratele cauze ale bolii.