Blog despre baie

Ce ritualuri se făceau în baie?

Toate legendele despre îngrijitorul băii și spiritele din lemn sunt din trecutul îndepărtat. Oamenii obișnuiau să creadă în diverse creaturi mitice și respectau cu strictețe interdicțiile. Baia era un loc foarte important. Nu era doar pentru simpla igienă.

Conform vechilor tradiții rusești, oamenii erau livrați în baie din motive de siguranță. Baia era încălzită "la negru" și era considerată sterilă. Era întotdeauna caldă și confortabilă, iar acolo era apă.
Ghicitul norocului era o distracție preferată a slavilor. Banya era considerată unul dintre cele mai potrivite locuri pentru aceasta. Obișnuiau să o facă în timpul sărbătorilor de Crăciun. Se credea că în acele zile ființele din lumea subtilă erau deosebit de active și gata să interacționeze cu oamenii. Ritualurile provocau uimire și respect la mulți oameni. Era necesar să se efectueze anumite acțiuni pentru a evita atragerea mâniei acestor ființe.

Diverse boli erau vindecate în baie. Fitoterapeuții credeau că o baie bine încălzită și sterilă era o condiție esențială pentru recuperare. Băile erau folosite pentru a trata răcelile, artrita, entorsele și alte afecțiuni. Nu conta dacă era vorba de un efect placebo sau dacă baia chiar te făcea să te simți mai bine. Principalul lucru era că aproape întotdeauna făcea ca o persoană să se simtă mai bine.