Blog despre baie

Mătură este un atribut important al băii

Mătura este o invenție uimitoare care își are originea în Rusia antică și care este încă parte integrantă a băilor rusești. În crengile sale umile se află secretul adevăratei plăceri. Mătura este folosită pentru masaje și tratamente de wellness care umplu corpul cu vitamine, minerale și uleiuri esențiale conținute în frunzele și scoarța copacului, datorită unei bătăi ușoare pe mătură.
Un aspect important al scăldatului este alegerea măturii potrivite. În mâinile iscusite ale unui maseur, puteți simți o ușurință unică în corp, care vă va însoți toată ziua. Există de obicei mai multe tipuri de mături folosite într-o baie sau saună, aparținând unor tipuri diferite. Fiecare tip are propriile sale caracteristici care sunt unice pentru anumite tipuri de arbori. De exemplu, mătura de eucalipt poate fi folosită pentru aromaterapie.
Este important să știi cum să aburești corect măturica pentru a-i înmuia ramurile și frunzele, deoarece frunzele uscate pot zgâria pielea. În timpul procesului de aburire, frunzele și scoarța măceșului produc o aromă unică și deosebită, atât de caracteristică băilor tradiționale rusești. O aburire corectă a măturii este posibilă doar cu un anumit tip de lemn, din care este făcută.



Acest accesoriu de baie are mai multe varietăți, care diferă prin modul în care sunt realizate și prin metodele individuale de aburire:



Varietatea de lemn de esență tare, dintre care stejarul și mesteacănul sunt cele mai frecvente.
Varietatea de lemn de esență moale, realizată din pin, molid, brad și ienupăr. Se folosesc numai ramuri tinere și de culoare verde deschis, cu muguri mici la capete. Coniferele emană rășină atunci când sunt încălzite, așa că se recomandă folosirea mănușilor sau a altor echipamente de protecție.
O varietate din culegeri de plante medicinale, constând din diverse plante cu proprietăți medicinale. Acestea includ ierburi precum pelinul, menta și tătăneasa, care pot fi folosite în combinație pentru a vindeca și întineri pielea. Deosebit de utilizată este urzica, care are proprietăți unice care ajută la curățarea profundă a porilor.