Blog despre baie

Efectul miraculos al saunei asupra organismului

Aproape toată lumea a vizitat cel puțin o dată în viață o baie sau o saună, care sunt destinate nu numai pentru menținerea igienei, ci sunt considerate și o modalitate populară de relaxare. Băile rusești și saunele finlandeze, precum și hammamurile și băile din taiga, sunt cele mai răspândite în CSI. Cu toate acestea, mersul la o casă de baie poate fi transformat într-un întreg complex de proceduri, deoarece s-a dovedit că procedurile cu aburi au multe proprietăți benefice: ameliorează stresul, cresc eficiența și promovează un somn sănătos.
În plus față de procedurile de bază, cum ar fi scăldatul și bătaia, baia include, de asemenea, proceduri de apă, iar în timpul verii puteți face o baie într-un râu sau puteți turna apă rece, ceea ce ajută la restabilirea circulației sângelui. Se poate folosi biciul de mesteacăn, tei, stejar sau pin, fiecare cu propriile proprietăți antiinflamatorii și terapeutice.
Bătaia are, de asemenea, beneficii pentru sănătate, ajutându-vă să scăpați de durerile articulare și de sciatică. Mătura poate fi îmbogățită cu ierburi care sunt cunoscute de om încă din antichitate ca medicamente și amulete.
Baia are un efect multiplu asupra organismului, stimulând metabolismul, eliminând toxinele, favorizând transpirația și întârziind îmbătrânirea. De asemenea, tratamentul cu aburi poate înlocui produsele cosmetice și poate ajuta la menținerea elasticității pielii. Transpirația abundentă ajută la îmbunătățirea compoziției biochimice a mușchilor și poate fi folosită de persoanele care doresc să piardă excesul de greutate.
În general, baia este o invenție veche și utilă, care până în prezent nu a încetat să fie populară în rândul celor care sunt foarte atenți la sănătatea lor. Și nu uitați, o vizită la o saună este bună doar pentru o persoană sănătoasă.