Blog despre baie

Cele mai neobișnuite Băi și saune din lume

Băile și saunele nu sunt o noutate, ci o mare invenție a strămoșilor noștri. Încă din antichitate, oamenii au descoperit o modalitate excelentă de a se curăța, a se vindeca, a se relaxa și pur și simplu a petrece timpul - prin folosirea sălilor de aburi fierbinți. Tipul de abur - umed sau uscat - precum și alte elemente ale experienței în saună, variază în funcție de regiune. Băile și saunele sunt cele mai populare în zonele reci și nordice ale planetei noastre. Vă prezentăm câteva dintre cele mai populare și captivante saune din lume.

Rauhaniemi, Finlanda

Finlanda este faimoasă pentru saunele sale, iar cea mai populară și mai veche dintre ele este Raunhaniemi din orașul Tampere, construită încă din 1906. Este situată pe malul lacului Näsijärvi și este locul ideal pentru iubitorii de înot în timpul iernii. Raunhaniemi are o baie mare pentru 70 de persoane și una mai mică. Drumurile încălzite conduc direct din saună în lac, unde puteți să vă răcoriți în apa cu temperatura de 2-4 grade Celsius. Pentru a obține efectul maxim de vindecare, se recomandă să vizitați baia și lacul de mai multe ori. În timpul verii, pe teritoriul Raunhaniemi este amenajată o zonă de stațiune unde puteți să vă relaxați pe plajă și să vă bucurați de toate facilitățile.

Gellert, Ungaria

În Budapesta, capitala Ungariei, există o mulțime de izvoare termale - aproximativ 120. Aceste izvoare au fost recunoscute de romani care au locuit în aceste locuri. Cel mai cunoscut complex balnear este complexul Gellert, care se află în centrul orașului, la poalele dealului Gellert, pe malul Dunării. Acest complex a fost deschis încă din 1918 și este considerat una dintre cele mai frumoase atracții arhitecturale ale capitalei. Dacă vizitați acest complex, vă puteți simți ca într-o catedrală, deoarece este decorat cu coloane de marmură, arcade înalte, vitralii colorate și mozaicuri frumoase. Complexul Gellert oferă diferite servicii pentru vizitatori, inclusiv băi și saune, piscine și bazine termale, precum și servicii de masaj care pot avea efecte de vindecare.