Blog despre baie

Fapte utile despre saună/baie

Baia rusească este considerată una dintre cele mai umede. Se încălzește până la 60 de grade sau mai mult, cu o umiditate de aproape 100%.
✔️ Baia rusească este un instrument excelent pentru exerciții de respirație. Aerul cald și umed are un efect pozitiv asupra laringelui și mucoasei nazale.

✔️ Nu este recomandabil să supuneți corpul la eforturi fizice inutile în timp ce vă aflați în saună, așa că este mai bine să beți ceaiuri din plante sau sucuri. Masajele în saună îmbunătățesc reacțiile motorii, coordonarea și circulația sângelui.

✔️ Băile ajută la distragerea minții de la grijile și problemele cotidiene. O persoană primește emoții pozitive și face față mai ușor problemelor.

✔️ Potrivit experților, procedurile adecvate de îmbăiere pot duce la pierderea în greutate de până la 2 kg într-o singură vizită. În plus, căldura face ca pielea să fie netedă, fermă, elastică și îi conferă o strălucire sănătoasă.

✔️ Potrivit statisticilor, 20% dintre ruși vizitează o baie sau o saună în fiecare lună! Recent, a fost stabilit un record pentru timpul petrecut în saună. O rusoaică a petrecut 26 de ore în camera de aburi!

✔️ Procedurile de saună ajută la stabilizarea tensiunii arteriale: aceasta scade la persoanele hipertensive și crește la persoanele hipotensive.

✔️ Procedurile de îmbăiere au un efect benefic asupra sistemului nervos. Fluxul de sânge către creier este redus, ceea ce reduce activitatea emoțională și elimină tensiunea nervoasă. Mușchii corpului se relaxează, corpul se scufundă într-o stare de pace și liniște, permițându-vă să vă recăpătați forțele.

✔️ Experții recomandă să nu mergeți la saună mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână, deoarece altfel efectul este mult redus.