Blog despre baie

Cum să obțineți numai plăcere de la baie cu aburi

Cum să obțineți numai beneficii și plăcere de la scăldat: răspunsuri la întrebări importante

Baia este una dintre cele mai puternice plăceri de care dispune omul, iar după o baie de aburi bună te simți ca și cum te-ai fi născut din nou. Dar chiar și într-o baie foarte bună te poți lăsa aburit cum vrei, fără să simți nicio bucurie. Și nu ne putem permite să ne permitem acest lucru în niciun fel!

Cuprins

Ce este o plăcintă cu aburi și cum să o creăm?
Cum să aburim eficient împreună?

Care ar trebui să fie temperatura aerului în saună? Cunosc "oțelari" care fac aburi la 100 de grade, au dreptate?

Un mediu confortabil în camera de aburi, așa-numitul "abur ușor" se obține la o temperatură a aerului de 50-70 ° C și o umiditate de 40-60%. Aburul nu trebuie să ardă pielea și mucoasa nazală la respirație. Ar trebui să fie ușor de respirat și de fluturat mătura fără mănuși.

Care este modul corect de a folosi aburul cu două persoane?

  • Aburul stă întins pe burtă, cu brațele întinse de-a lungul trunchiului. Aburul mângâie mătura de mai multe ori de la picioare spre cap. În direcția opusă, mătura este condusă mai întâi pe o parte, apoi pe cealaltă.
  • Aburul prinde aerul cald din plăcinta de aburi cu mătura, coboară mătura pe talia persoanei aburite, o apasă cu mâna timp de 2-3 secunde. Aceasta este o compresă.
  • Aburul mângâie persoana care este aburită cu partea inferioară a măturii mai întâi în diferite direcții pe spate, apoi pe talie, bazin, viței și picioare. Mângâierea durează 1-2 minute și se încheie cu o mângâiere intensă.
  • Apoi, aburitorul trece la biciuire: apucă aerul fierbinte și biciuiește mătura pe tot corpul. La fiecare câteva lovituri se poate face o compresă;
  • Urmează opahivanie - după o lovitură ușoară a măturatorului cu aburi o atinge ușor de corpul aburitului și trece de mai multe ori de la picioare la cap din diferite părți.
  • Aburul se finalizează prin frecare: o mână ține mătura de mâner, iar cea de-a doua mână freacă tot corpul prin frunzele măturelui.

Ce este această plăcintă cu vapori? La ce folosește?

  • O plăcintă este un strat gros (aproximativ o jumătate de metru) de aburi fierbinți care atârnă sub tavanul camerei de aburi. Radiația infraroșie de la plăcintă încălzește suplimentar corpul aparatului de aburi.
  • Aparatul de aburi folosește mături pentru a prelua o parte din aburul din plăcintă și îl distribuie pe corpul persoanei care este aburită, făcând cataplasme. Aburul trebuie să dozeze clar aburul, să îl amestece parțial pentru a aburi corpul fără a-l arde.
  • Se consideră că aburirea cu aburul din plăcintă dă un efect mai mare decât cu așa-numitul abur condiționat, primit de la aragaz și care umple uniform camera de aburi de la podea până la tavan.
  • Dar o persoană se simte confortabil în aburul condiționat, care nu arde și nu forțează să părăsească camera de aburi cu țipete. Și mulți steameri profesioniști sunt în favoarea aburului condiționat.