Blog despre baie

Beneficiile băilor pentru piele


Beneficiile scăldatului pentru articulații și ligamente
Căldura băii crește elasticitatea ligamentelor și, de asemenea, afectează favorabil timpul de îmbăiere primesc un aport dublat de oxigen, cresc numărul de elemente vitale, deoarece sunt saturate în mod constant cu sânge proaspăt. După cum a demonstrat practica, aburul din baie și masajul cu o mătură pot sparge depozitele de sare și reduce umflăturile.

Impactul băii asupra sistemului nervos
Baia are, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului nervos: graba de sânge la suprafața epidermei reduce temporar alimentarea cu sânge a creierului. Ca urmare a acestui proces, tensiunea mentală este ameliorată și corpul este în general relaxat. În unele cazuri, baia acționează ca un energizant. Acest lucru se întâmplă atunci când sarcina asupra organismului s-a produs în mod neuniform. Din acest motiv, este important să se ajusteze corect regimul de îmbăiere.

Beneficii pentru tractul respirator
Baia este foarte bună la curățarea plămânilor și a bronhiilor. Substanțele mucoase în exces sunt eliminate din ele, ca urmare, respirația devine mult mai calmă și mai echilibrată.