Blog despre baie

Cele mai bune băi din lume

Sulphur Baths, Georgia
Să mergi la băile locale este o tradiție la fel de bună ca și cum ai mânca zece khinkals într-o singură ședință. Chiar și locul pentru capitală a fost ales special acolo unde sunt concentrate izvoarele termale, iar Tbilisi înseamnă "loc cald". Deja în secolul al XIII-lea existau aproximativ 65 de băi în oraș. În ciuda faptului că băile cu sulf vindecă diverse boli de inimă și psoriazis, turiștii vin aici mai degrabă pentru atmosferă și imersiunea în cultura țării. Localnicii vin aici doar pentru afaceri - să se spele și să discute. Iar când apa caldă este oprită....
Toate băile sunt concentrate în cartierul Abanotubani. Le puteți recunoaște cu ușurință după cupolele lor caracteristice din cărămidă.
Dar este mai bine să acordați imediat că băile din Tbilisi nu sunt spa-uri. Nu vor exista podele de ma mură și maseuze drăguțe.

Există două tipuri de băi în Tbilisi - publice și private. Primele sunt mai ieftine și presupun împărțirea în secții pentru bărbați și femei. În consecință, pregătiți-vă să vedeți o mulțime de corpuri pe jumătate goale de diferite sexe, cu care vă veți scufunda în ape. Este adevărat, nimeni nu vă va forța să vă dezbrăcați complet - femeile poartă bikini, iar bărbații - costume de baie.

În băile private nu vă puteți despărți de un însoțitor de sex opus - acestea sunt camere private cu o baie, o cameră de aburi și o zonă de relaxare. Procedura emblematică este kisa - un exfoliant, care se aplică cu o mănușă specială pe corp și apoi se spală cu spumă sulfuroasă. Trebuie să vă aduceți propriile prosoape, costume de baie, papuci și accesorii pentru duș.
De asemenea, nu uitați că apa sulfuroasă poate contamina ușor lucrurile, așa că nu vă alegeți preferatele.
Cele mai faimoase băi din Tbilisi: emblematica, luxoasa și scumpa Orbeliani, unde s-au scăldat Pușkin și Dumas; clasica, dar demodată, Gulo, cu camere în stil roman și arab.
Chimchilbans, Coreea de Sud

Chimchilbang este locul unde oamenii vin să se relaxeze complet în piscine calde și reci, să stea în saune și să se lase pe mâna unui maseur. Aici se organizează evenimente de team building, weekend-uri în familie și chiar întâlniri (vă veți lămuri imediat o mulțime de întrebări).

Chimchilbanele sunt împărțite în zone pentru femei și bărbați, cu băi reci și calde, plus că există saune comune și săli de relaxare.

Reducerea stresului, curățarea porilor și chiar combaterea excesului de greutate - nu este o configurație rea pentru o escapadă de weekend. În plus, băile sunt deschise 24 de ore pe zi și puteți rămâne peste noapte. Veți fi așezat în zona femeilor sau a bărbaților pe un covoraș special. Aceasta este opțiunea de hostel. Unele șimleibane au karaoke, mese de ping-pong și chiar cinematografe.

Vi se vor da prosoape și un costum haios, asemănător cu o pijama, în care trebuie să mergeți în camerele comune. Dar, în general, în chimchilban se obișnuiește să mergi dezbrăcat. Faceți un duș și mergeți în zona umedă - există băi de diferite temperaturi, alternați între rece și cald până vă transformați în kimchi. Apoi puneți-vă pijamaua și mergeți în zona comună de saună.
Oamenii chiar se relaxează aici: nu fiți surprins dacă o vedeți pe bunica dumneavoastră ațipind - a avut o zi lungă. Există, de asemenea, saune, așa că mergeți periodic la ele și vă aburcați oasele. Coreenilor le place pacea și liniștea - nu bateți la cap cu un localnic care vă întreabă despre obiectivele turistice din Seul. Și nu vă sunați mama pentru a-i spune cât de bine este aici. Încercați să vă bucurați de moment și nu vă grăbiți.

Este mai bine să vă informați din timp dacă există gel, apă și prosoape în chimchilban.