Blog despre baie

Beneficiile măturii de stejar

Vechiul obicei de a vizita o baie rusească - mergând la abur cu o mătură - nu a apărut cu strămoșii noștri fără motiv. Este puțin probabil ca fiecare țăran din Rusia antică să fi avut săpun, deoarece acesta a apărut abia în secolul al IX-lea în Italia și Franța și era la dispoziția aristocraților. Înainte de aceasta, de exemplu, la Roma se frecau cu ulei de măsline, iar cu o racletă în camera de aburi, spălătorul îl îndepărta de patrician. Ce ar putea înlocui săpunul la slavi? Frunzele din copaci, care erau lăsate pe crengi, astfel încât să nu zboare imediat. Treptat a început să se identifice proprietățile terapeutice ale diferiților copaci și ierburi. Una dintre cele mai utile în baie a recunoscut frunza de stejar.

Beneficiile măturii de stejar
Nu departe a trecut de calitățile utile ale măturii de stejar de la cel mai popular mesteacăn. Mătură de stejar pentru baie nu este la fel de moale ca mesteacănul și nu absoarbe atât de bine transpirația. Dar mătura din frunze de stejar este mai rezistentă și poate dura mult mai mult dacă este pregătită corespunzător.

Ce putea înlocui săpunul în vremurile străvechi la slavi? Frunze de copaci, care erau lăsate pe crengi, astfel încât să nu zboare imediat.... Una dintre cele mai utile în baie a recunoscut frunza de stejar.

Frunza de stejar este utilă pentru persoanele hipertensive, deoarece uleiurile sale esențiale sunt bune pentru reducerea tensiunii arteriale ridicate. Persoanelor cu pielea grasă li se arată, de asemenea, o cameră de aburi cu o mătură de stejar. Datorită conținutului ridicat de taninuri, pielea devine fermă și mată, se cicatrizează inflamațiile și se închid porii excesiv de dilatați.
Datorită conținutului ridicat de taninuri, pielea devine fermă și mată, inflamațiile sunt cicatrizate și porii excesiv de dilatați sunt închiși. Aceleași proprietăți ale uleiurilor esențiale de stejar au un efect favorabil asupra pielii pacienților cu eczeme, scrofulițe și erupții cutanate de diverse etiologii. De asemenea, bine ajută decoctul de mătase de stejar, după abur, pe cei care suferă de transpirație excesivă a picioarelor. Puteți după o vizită la camera de aburi, în camera de odihnă, să vă înmuiați picioarele în decoctul de frunze de stejar. Acest lucru vă va ajuta să nu vă răciți prea tare și, în același timp, să rezolvați o problemă delicată.

Cum se face o mătură de stejar

Există o oportunitate destul de reală de a pregăti singur o mătură personală din ramuri de stejar pentru baie. Este mai bine să faceți acest lucru la sfârșitul lunii iulie și înainte de mijlocul lunii septembrie, când copacul și-a saturat complet frunzele. Colectate în timpul verii, măturile vor fi mai fragede, iar măturile de toamnă vor fi cele mai intense. Cea mai bună mătură va fi făcută din stejar de iarnă, ale cărui frunze nu cad în timpul iernii. Luați aminte la un astfel de stejar și, anul viitor, asigurați-vă că pregătiți o mătură de stejar.

Mături culese în timpul verii vor fi mai delicate, iar cele de toamnă vor fi cele mai intense. Cea mai bună mătură va fi făcută din stejar de iarnă, ale cărui frunze nu cad iarna.