Blog despre baie

Ce este util să știți despre băile pentru femei


Din cele mai vechi timpuri, băile și saunele au fost nu numai locuri în care vă puteți îmbunătăți sănătatea, ci și un fel de loc ritual. Aici se nășteau odată oamenii. Nu numai oamenii obișnuiți și oamenii de rând au dat naștere în băi, ci și oameni din familii nobile.

Tradiția nașterilor în băi a existat și la mayași și la finlandezi. Și nu este surprinzător, deoarece sauna și băile sunt spații sterile, protejate de efectele bacteriilor patogene și ale microbilor dăunători. În plus, băile dispuneau de toate condițiile necesare pentru naștere - apă, temperatură și atmosferă favorabile.
Sauna și sarcina
Vizitarea băii și a saunei în timpul sarcinii poate facilita semnificativ travaliul propriu-zis. Dar acest lucru se întâmplă numai dacă urmați toate prescripțiile medicului. De asemenea, multe femei care au mers la saună în timpul sarcinii, procesul de travaliu poate fi redus cu aproximativ o treime. Sauna afectează, de asemenea, gradul de durerositate a travaliului - de regulă, multe femei care au vizitat sauna nu au nevoie de analgezice și alte mijloace de ameliorare a durerii, deoarece travaliul este tolerat în mod normal. Baia ajută la eliberarea tensiunii musculare și are un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Un alt plus important al băii - îmbunătățește lactația la femeile care alăptează.

Adesea, femeile dobândesc vene varicoase în timpul sarcinii. Deoarece sauna contribuie la îmbunătățirea vaselor de sânge, riscul de a contracta această afecțiune devine mai puțin probabil. De asemenea, viitoarele mame au remarcat că după ce au mers la baie s-au simțit mai bine, au avut dureri de cap mai rar, iar diverse boli infecțioase au curs mult mai ușor.


Baia și bolile ginecologice

Bine ajută baia și bolile ginecologice. Deoarece circulația sângelui se îmbunătățește, este mai ușor de eliminat componentele inflamatorii din organele interne. Mai ales băile și saunele sunt utile în bolile cronice.

Vizitarea unei băi este recomandată pentru boli precum disfuncția ovariană sau uterină, amenoree și dismenoree, procese inflamatorii în organele interne și complicații după întreruperea sarcinii. Vizitele la saună sunt foarte recomandate în cursul normal al sarcinii.