Blog despre baie

Cele mai frecvente greșeli atunci când vizitați o casă de baie

Adesea, oamenii nu știu cum să se bucure în mod corespunzător de ritualul de baie și fac greșeli care pot afecta nu numai bunăstarea lor, ci și să strice ideea de esență a băii.

Consultați un medic.
Dacă există probleme de sănătate, de exemplu, există boli cardiovasculare, sau o femeie așteaptă un copil, atunci înainte de a vizita o baie este necesar să consultați un medic, pentru a nu vă asuma riscuri.
Încălziți-vă și răciți-vă. Pentru ca baia să aducă plăcere și nu probleme de sănătate, este important nu numai să vă pregătiți corespunzător pentru ea, ci și să vă răcoriți corespunzător după baie. Procesul de răcire este foarte important, atunci nu veți avea dureri de cap după baie.
Bucurați-vă de baie, dar - cu moderație. Adesea, oamenii accelerează ritualul băii, punându-și corpul sub stres. De asemenea, puteți folosi în baie exfoliante, uleiuri esențiale și argile - acestea ajută la a face procesul și mai plăcut.
Nu mâncați prea mult și nu beți alcool înainte de baie. Vizitarea băii cu stomacul plin nu va permite corpului să se relaxeze pe deplin, deoarece acesta va fi ocupat cu procesarea și digerarea alimentelor.
Nu este permis să stați în baie. Într-o baie, trebuie să se stea întins pe un raft. La baza procesului de baie stă expresia "Răcorește-ți capul, încălzește-ți picioarele!". Mergând la baie, este de dorit să se poarte o pălărie de baie din pâslă, pentru a nu supraîncălzi capul.

Semnificația măturilor de baie

Îngrijitoarele noastre de baie consideră că măturile de stejar sunt deosebit de utile pentru bărbați, simbolizând puterea și curajul, iar măturile de tei pentru femei: ele conferă tandrețe și feminitate. Dar acest lucru nu înseamnă că reprezentanții diferitelor sexe ar trebui să fie aburiți doar cu aceste mături. În noi există atât energie masculină, cât și feminină, de aceea măturile sunt de obicei alcătuite dintr-o combinație de plante diferite. Compoziția unei mături depinde în mare măsură de scopul pentru care este destinată: curățare, protecție, revigorare sau alte scopuri. De exemplu, mesteacănul este o plantă neutră, deci poate fi folosită atât de bărbați, cât și de femei. Ramurile de arțar sunt mături excelente pentru încălzire. Lemnul de vierme, plopii sunt plante amare care purifică organismul. De asemenea, la fabricarea măturilor se folosesc adesea frasin de munte, brad, ceară de pădure.



Pentru mături de baie se iau nu numai ramuri de stejar, tei, arțar și mesteacăn, ci și plante - pelin, mușețel, Ivan-chai, labaznik, urzică, melisa și altele. De exemplu, melissa ajută la reducerea oboselii și este calmantă, mușețelul nu numai că este liniștitor, dar este recomandat pentru sănătatea și îngrijirea pielii. Ivan-chaiul este, de asemenea, bun pentru sănătatea pielii, în timp ce labaznik este bun pentru relaxare și un somn bun.