Blog despre baie

Baia vindecă totul.

Baia vindecă totul. Inima, plămânii, mușchii, pielea, organele digestive, nazofaringele, gâtul și așa mai departe. Banya scoate toate afecțiunile din organismul bolnav, bolnav. Mai devreme, în sate și cătune nu existau medicamente, care acum sunt îndopate cu pacienții lor de către medicii moderni. Înainte nu existau analize de sânge, în urma cărora se poate vedea ce se întâmplă în organism. Și ce să mai spunem, multă vreme nu se credea în microbi. Se tratau cu mijloace improvizate, plante, decocturi, tincturi, stoarce, scoarțe de copac, amestecuri. Și de aceea banya a fost atât de populară în Rusia.

Se spune că o banya poate vindeca pe oricine este bolnav și îl poate face sănătos pentru mulți ani. O adevărată banya rusească îl intoxică pe cel treaz și îl trezește pe cel beat. O banya ajută la relaxarea corpului, la curățarea sufletului și la respirarea cu fum a puțin abur autentic de sat. Ah, cât de plăcută este pocnește lemnul într-o banya rusească!

Rădăcinile baniei rusești merg adânc în istorie. Nu se știe cine este exact inventatorul băii rusești și nici dacă a existat un astfel de inventator, pentru că aceasta este moștenirea întregului nostru popor. Cu multe secole în urmă, soba din baie nu avea coș de fum, iar tot fumul ieșea prin ferestrele și fantele băii. Pereții băii de baie s-au înnegrit cu timpul de la scrum, funingine și funingine.
De aici și denumirea de "baie neagră".

În zilele noastre, puțini oameni știu și își mai amintesc despre această tehnologie a băilor. Dar există mulți iubitori de băi moderne - o baie "în stil alb" - o astfel de baie are un coș de fum, iar soba este acoperită cu pietre. De asemenea, este dotată cu o antecameră, o cameră de aburi, paturi confortabile și rafturi din lemn. În ciuda tuturor acestor îmbunătățiri, oferite de civilizație, baia tradițională rusă este încă o colibă din lemn, făcută din bușteni.

Să vorbim despre diferențele dintre baia rusă și sauna finlandeză, deoarece mulți oameni sunt interesați chiar de această întrebare. Tehnologia băii rusești și a saunei finlandeze, de fapt, aceeași, dar din punct de vedere practic există unele diferențe. În primul rând, merită să remarcăm temperatura mai scăzută a aerului, care este caracteristică băii rusești. Acest lucru se datorează umidității crescute, care, la temperaturi ridicate, poate duce la arsuri grave. De asemenea, atributele indispensabile ale băii rusești sunt măturile care asigură o aburire și un masaj de calitate. Pentru a folosi corect măturile este o întreagă artă și un subiect pentru un articol separat. Merită să amintim tot felul de decocții aromatice și infuzii de plante, care în baia rusească se toarnă pe pietrele de lângă sobă sau pe pereți pentru a crea o aromă minunată.

Pentru a iubi baia rusească....
Totuși, acest lucru nu este caracteristic saunei finlandeze. Există, de asemenea, unele diferențe tradiționale de natură decorativă. O baie de aburi bună și o odihnă într-o seară rece de iarnă - ce poate fi mai bun? Pentru a iubi baia rusă, este suficient să începeți să o vizitați în mod regulat și sistematic. La urma urmei, baia rusească nu este doar o distracție plăcută, ci și foarte sănătoasă. Efectul terapeutic vindecător al băii rusești este un fapt de netăgăduit, care a fost dovedit timp de multe secole atât de strămoșii noștri îndepărtați, cât și de oamenii moderni. O persoană devine mai întărită și mai rezistentă la fluctuațiile de temperatură și la încărcătura de temperatură, dobândește o sănătate bună, energie și vitalitate.

Stăpânul în sat nu este cel care are o casă mai mare și mai frumoasă, ci cel care are o baie mai bună.