Blog despre baie

Ce băuturi se recomandă să se bea în saună?

Într-o baie rusească sau într-o saună finlandeză, corpul scapă de deșeuri și toxine prin porii deschiși ai pielii, pierzând în acest proces aproximativ 1,5 litri de lichid, inclusiv lichidul necesar pentru a menține echilibrul hidric. Deși există multe băuturi populare care ajută la restabilirea echilibrului apei în organism, nu toate sunt benefice pentru organism. Cu toate acestea, există rețete puțin cunoscute care au supraviețuit din vremurile străvechi ale culturii băilor și care pot aduce beneficii neprețuite pentru sănătatea noastră.
Așadar, ce băuturi sunt recomandate pentru a fi folosite în baie?
Ceaiurile tonice sunt o băutură universală înainte și după baie, deoarece sunt excelente pentru a potoli setea și a energiza. În ceai se pot adăuga diverse ierburi, fructe de pădure, fructe, miere și chiar condimente.
Infuzie din plante
A doua cea mai populară băutură, care este egală și chiar superioară ceaiului tradițional în ceea ce privește proprietățile sale terapeutice, este o infuzie din plante. Deoarece conține multe componente active care restabilesc echilibrul apei și îmbunătățesc indicatorii biochimici ai organismului, este recomandată de adevărații cunoscători ai băii de aburi. Infuziile se prepară în principal din plante sălbatice: mușețel, cimbru, melisă, mentă și sunătoare, zmeură sălbatică, tei și trandafir de câine, precum și din arbuști și flori.
Kvass
Kvass este o băutură tradițională în cultura slavă. Este igienică și ecologic curată, deoarece conține numai componente naturale. Băutura reglează perfect nivelul de aciditate a stomacului, normalizează procesele metabolice și armonizează funcționarea sistemului cardiovascular.