Blog despre baie

Băile lumii. Turcia

Băile turcești sunt foarte diferite de cele rusești și se bazează pe băi romane antice și hamam-uri arabe. Hamamurile din diferite țări, cum ar fi Turcia, Siria, Maroc, Uzbekistan, Irak, Emiratele, Libia, Tunisia și altele, practic nu diferă unele de altele. Ele reprezintă un fenomen cultural semnificativ al islamului, care transcende procedurile de igienă și wellness.
Hamamul este construit pe principiul unei palme, cu cinci nișe care ies dintr-un centru. Stilul arhitectural al hamamului se remarcă prin decorațiuni luxoase cu mozaicuri și fântâni, precum și bazine cu apă de diferite temperaturi. În hamam, imaginea ființelor vii este interzisă, ceea ce a dus la crearea unor ornamente orientale care împodobesc intrarea și interiorul. Hamamurile sunt construite lângă moschei, dar într-un loc ascuns. În orașele islamice, acestea sunt situate în fiecare trimestru și lucrează zilnic.
Procedura de hamam în ansamblu constă din 5 etape: încălzire, masaj, peeling, spumare și relaxare. Telak și un frizer îi ajută pe vizitatori să treacă prin aceste etape. Telak este masaj terapeut, consultant și barman, în timp ce frizerul este medic, farmacist și însoțitor de băi. După proceduri, telacul aruncă un prosop peste client și îl escortează în camera de odihnă Jamekyan, unde vă puteți retrage, citi, vorbi și așa mai departe. Este strict interzis să fii în hammam cu părți intime descoperite ale corpului, deoarece acest lucru este vicios.