Blog despre baie

Aburirea pe bază de plante. Cum se prepară un abur de vindecare?

Știți ce este o baie de aburi pe bază de plante? Este un amestec de plante medicinale uscate, crenguțe și arbuști, mărunțite și așezate în saci de pânză. Acestea sunt apoi puse la macerat în apă clocotită. Amestecurile din plante dau o aromă incredibilă și au un efect vindecător, creând atmosfera perfectă pentru relaxarea în saună.
Folosirea infuziei improvizate datează încă din secolul al XII-lea în Europa. Medicii îi sfătuiau pe cei care făceau baie să bea decocturi din plante medicinale, precum pătrunjel, mușețel, mentă și lavandă. Ei recomandau, de asemenea, expunerea acestor plante la pietre încălzite și respirarea aburului vindecător.
În zilele noastre, pentru a prepara infuzii, materia primă se pune într-o cadă de baie cu apă fierbinte timp de 15-20 de minute. Apa tămăduitoare obținută este apoi stropită pe pietre. Rezultatul este o aromă incredibilă!
Cele mai populare ierburi pentru prepararea ceaiului din plante medicinale
-Mentă - ameliorează iritarea, durerea de cap și stimulează activitatea creierului;

-Măghiran - bun antiseptic, calmează inflamațiile;

-Mugwort - reduce durerile de cap și stimulează performanța;

-linden - excelent pentru insomnie, crește transpirația, favorizând pierderea în greutate;

-Ace de molid și ace de pin -inhalarea acestor vapori îmbunătățește sistemul respirator și tonifică organismul.

Uleiurile lor esențiale au un efect antimicrobian și cicatrizant asupra rănilor și pustulelor.
Rețete: Cum se prepară decocturile pentru baie
Un decoct cu efecte imunostimulatoare, calmante și de îmbunătățire a memoriei.
Puneți 1 lingură de pelin zdrobit, 2 linguri de mentă și 2 linguri de frunze de coacăze negre într-un săculeț făcut special pentru decoct. Se înmoaie în 5 litri de apă clocotită.
Tămâioasa în baie este bună pentru răni, vânătăi și ulcere. Ajută la netezirea ridurilor fine. La fel ca și menta, ameliorează tensiunea nervoasă și musculară, înlătură oboseala și durerile de cap. Frunzele de coacăz te ajută să te recuperezi de gripă și de infecții respiratorii acute.
Decoctul pentru refacerea sistemului osos și articular, îmbunătățește starea pielii și a părului.
Pentru acest decoct, combinați câte 2 linguri de frunze măcinate de trifoi, de măceș și de rizomi de măceș.
Tămâioasa are un puternic efect antiinflamator, îmbunătățește structura părului. Melilotul reduce tensiunea arterială și are proprietăți anticonvulsivante. Este eficientă pentru bolile tractului respirator superior, bolile de piele, abcese și furuncule. De asemenea, accelerează maturarea furunculelor. Mulțumită cinquefoilului ameliorează rapid inflamațiile din cartilagii și durerile de la nivelul coloanei vertebrale. Se folosește pentru osteoartrită și artrită, osteocondroză și reumatism, radiculită și alte boli ale sistemului osos și articular.