Blog despre baie

Subtilitățile aburului într-o baie rusească

Pentru a aburi perfect într-o baie rusă și în plăcere și cu plăcere, timp de o jumătate de oră, cu siguranță nu se descurcă. Aveți nevoie de cel puțin câteva ore, iar fanii persistenți și patru ore nu sunt suficiente. Că procesul a fost lung și confortabil, trebuie să știi cum să faci abur.
Cum să păstrați temperatura într-o baie rusă
Baia rusă se referă la o baie umedă. În cuptor există pietre care sunt încălzite la 700-800 de grade. Pentru ca temperatura și aburul să umple întreaga cameră de aburi, se pune apă pe pietre.

Băile rusești sunt denumite băi umede. În cuptor există pietre care sunt încălzite până la 700-800 de grade. Pentru ca temperatura și aburul să umple întreaga cameră de aburi, se pune apă pe pietre.

Aburul urcă pe rafturile de sus și coboară treptat, sauna se răcește. Alimentarea corectă cu abur a camerei de aburi și asigură o lungă plăcere a procesului de aburire.
Algoritmul corect al acțiunilor din camera de aburi:
1. Lemnul de foc pentru saună nu trebuie să fie mare, atunci căldura va fi uniformă.
2. Clapeta superioară trebuie să fie în mod constant deschisă în timpul cuptorului. 3.
3. Clapeta inferioară poate fi deschisă (pentru a menține curentul de aer) și o puteți ține permanent închisă (astfel încât căldura să nu fi fugit degeaba).
4. Când sauna este bine încălzită, cu lemnele arse (și este nevoie de cel puțin patru ore), puteți da pentru prima dată apă caldă la parka pentru a obține o temperatură și mai mare. Aceasta este o necesitate sanitară elementară - dezinfecția.

5. Încercați să acoperiți toate pietrele cu apă, nu doar o margine.
6. Dacă apa șuieră pe pietre, înseamnă că acestea s-au răcit deja. Doar într-o saună fierbinte apa de pe pietre se transformă imediat în abur.
7. Nu exagerați cu turnarea apei pentru aburi, puteți turna apă în aragaz - sauna se va termina aici.
8. Pentru ca aburul să fie în mod constant ușor, nu prea umed și greu, în medie, o rolă de apă pe pietre ar trebui să fie de 300-400 ml - o lingură medie.
9. După ce aburul de pe pietre s-a ridicat în partea de sus, dispersați-l cu o mătură în toată camera de aburi.
10. Dați abur în camera de aburi des și puțin câte puțin, în rulouri mici, cu apă fierbinte.
Aburul dat necorespunzător va deveni greu și îl veți simți pe bunăstarea dumneavoastră - vă va arde urechile. Așadar, este necesar să reduceți la jumătate cantitatea de apă turnată pe pietre.
Aburi gustoși în saună și baie
Puteți da aburi cu apă pură și puteți face ca aburul să fie gustos și medicinal. Astăzi, bineînțeles, se obișnuiește să picurăm uleiuri esențiale în apă, dar o puteți face și în mod tradițional. Este multă muncă, dar beneficiile sunt mai evidente. Prepară-ți infuziile de plante preferate de mentă, mușețel, flori de tei sau sunătoare. Aveți grijă să strecurați (dacă frunzele sau petalele ajung pe pietre, vor arde și vor scoate fum) și diluați cu apă curată: 1 cană de decoct jumătate de cană de apă.
Prepară infuziile tale preferate de mentă, mușețel, flori de tei sau sunătoare. Aveți grijă să strecurați (dacă frunzele sau petalele de plante ajung pe pietre, acestea vor arde și vor fuma) și diluați cu apă curată: pentru 1 cană de decoct jumătate de cană de apă.