Blog despre baie

Ulei esențial: cum se utilizează și care este cel mai bun?

Uleiurile esențiale aromatice sunt substanțe vegetale foarte concentrate, concepute pentru a spori efectele relaxante și vindecătoare asupra corpului uman. Atunci când sunt combinate cu aerul încălzit, acestea sporesc proprietățile curative ale uleiurilor și facilitează respirația în saună. Uleiurile sunt structurate în așa fel încât doar câteva picături sunt suficiente pentru a produce un abur gros, parfumat și dens, care va avea cu siguranță efectul dorit. Ce fel de efect? Totul depinde de tipul de amestec de uleiuri esențiale utilizat.
Iarna, vă recomandăm să folosiți uleiuri esențiale pentru a curăța sistemul respirator și a stimula sistemul imunitar, iar vara, o compoziție răcoritoare. Experimentați rezultatele uimitoare ale utilizării uleiurilor esențiale într-o saună din Sankt Petersburg. Puteți alege o compoziție de aromaterapie potrivită din gama noastră, iar recomandările de mai jos vă vor ajuta să decideți ce aveți nevoie.
Atunci când alegeți uleiuri esențiale pentru saună, este important să luați în considerare preferințele personale și scopurile de utilizare. Iată câteva uleiuri parfumate populare care sunt utilizate în mod obișnuit în saune:

Molid sau pin: Parfumul de pin are un aer de pădure și este liniștitor și revigorant pentru respirație.

Lavanda: Aroma liniștitoare a lavandei vă ajută să vă relaxați, să vă eliberați de stres și să vă îmbunătățiți somnul.

Eucalipt: Parfumul proaspăt și revigorant al eucaliptului curăță căile respiratorii și stimulează respirația.

Citrice (lămâie, lămâie, portocală): aceste parfumuri sunt înălțătoare, răcoritoare și tonifiante.

Mentă: Menta are un efect răcoritor și răcoritor, ameliorează oboseala și îmbunătățește concentrarea.

Rozmarin: aroma de rozmarin stimulează mintea, îmbunătățește memoria și concentrarea.

Ghimbir: parfumul de ghimbir încălzește, stimulează circulația și întărește sistemul imunitar.

Lemn de santal: parfumul calmant și aromat al lemnului de santal ajută la relaxare și îmbunătățește starea de spirit.

Atunci când folosiți uleiuri parfumate în saună, aveți grijă să nu le adăugați pure, ci diluate în apă sau în recipiente speciale. De asemenea, este important să vă asigurați că parfumurile nu provoacă reacții alergice la utilizatori sau contravin condițiilor medicale ale acestora.