Blog despre baie

Pot merge copiii la băi?

Mulți oameni cred în mod eronat că copiii nu ar trebui să meargă la saună. Cu toate acestea, copiii cu vârsta de doar trei ani pot merge în camera de aburi. Este demn de remarcat faptul că copiii nu tolerează băile de aburi din băile rusești din cauza umidității ridicate, așa că se recomandă să nu duceți copiii mici acolo. Sauna, pe de altă parte, se încălzește până la 60-90 de grade, dar umiditatea de acolo este scăzută, ceea ce o face mai potrivită pentru copii.
De asemenea, merită menționat faptul că organismul copiilor mici se încălzește mai repede, dar ei nu-și pot regla încă temperatura corpului ca adulții. Prin urmare, asigurați-vă că copilul dumneavoastră poate ieși din saună în orice moment dacă se simte rău. Copiii sunt cei mai în măsură să își simtă cel mai bine starea și temperatura optimă pentru ei înșiși.
Nu este recomandabil să lăsați copiii să intre într-o piscină rece, deoarece acest lucru poate pune presiune asupra sistemului circulator. În schimb, se poate oferi un duș rece sau o baie cu hidromasaj cu apă caldă.

Baia nu este doar o procedură de igienă, ci și o relaxare pentru trup și suflet. Participanții avizi de baie vizitează baia o dată pe săptămână pentru a se reîmprospăta și a se pregăti pentru noi realizări.