Blog despre baie

Schemă pentru vizitarea unei băi. 5 sfaturi și recomandări

Mergând la baie te relaxează, îți revitalizează corpul, îți curăță porii, elimină toxinele din organism, îmbunătățește circulația sângelui și coordonarea generală a mișcărilor.
5 sfaturi
Această schemă este cea mai potrivită pentru persoanele care merg la o baie cu lemne, ideal ar fi propria lor baie. Începem.1. Atitudine și atmosferă
Este important să creați o atmosferă favorabilă în jurul dumneavoastră. Înainte de procedurile de îmbăiere, curățați-vă camera, antecamera și baia în sine, astfel încât nimic să nu vă deranjeze sau să vă neliniștească. Ordinea în exterior și ordinea în interior este importantă pentru o relaxare și o odihnă corespunzătoare. 2. Muzica în baie
Puteți da drumul la muzică relaxantă, aprindeți lumânări aromatice în camera de relaxare, asigurați-vă că preparați ceai din plante. Înainte de procedurile de îmbăiere nu trebuie să mâncați, să fumați și cu atât mai mult să beți alcool. Mergem la baie pentru a ne îmbunătăți sănătatea, nu invers. ☝️
Când aveți curățenie și ordine în jurul dumneavoastră, puteți începe procedurile de îmbăiere. Începeți să încălziți aragazul. Eu folosesc lemn de mesteacăn amestecat cu brichete. Acestea ard mai mult timp și dau căldură.
2. Mături de baie, infuzii și uleiuri esențiale
Aici totul este pur individual, dar vă voi spune ce îmi place în mod special pentru mine. Știți că baia este un întreg câmp de experimente. mături. în baie iau întotdeauna o mătură (de stejar sau de mesteacăn), în funcție de starea mea de spirit. Iarna iau întotdeauna o mătură de brad și o pun sub cap și pe cap. Respir. mătură de stejar și de brad.
Mătura (de brad, stejar și mesteacăn) o fierb exclusiv în apă rece și o las treizeci de minute fără capac. Dacă afară este multă zăpadă, îngrop întotdeauna bradul în zăpadă. ❄️
Dacă iau cu mine o mătură de tei sau o mătură canadiană, o fierb la abur în apă caldă și apoi o pun într-o pungă de celofan timp de douăzeci de minute. Cineva aburește măturile în apă caldă, altcineva în apă caldă, rece. Există multe variante, fiecare se potrivește individului. uleiuri. rareori se folosesc infuzii, fie și numai pe pereți. Exclusiv pe alcool. Cel mai mult îmi plac uleiurile esențiale, concentrate, naturale. Este important ca uleiurile să fie de bună calitate, nu cumpărate undeva ieftin, într-un lanț de magazine cunoscut.

Adaug 10-15 picături de ulei la 3-5 litri de apă fierbinte, amestec și pun direct pe pietre. Adaug 10-15 picături de ulei la 3-5 litri de apă fierbinte. Ard, de regulă, uleiuri ieftine. din uleiurile preferate: eucalipt, rozmarin, pin, brad, brad, ienupăr, mentă, bergamotă și lavandă. sare. sare de Himalaya, pisată, bucăți 5-7 pe pietre, iar apoi pe ea să dau apă. Efect teribil, limpezește instantaneu nasul. Principalul lucru este să nu exagerați cu dozajul.plante medicinale.Nu întotdeauna folosesc uleiuri, uneori iau plante (pelin, brad, oregano etc.). Chiar la sfârșit scot ierburile și le pun sub aburul, care vine de la caloriferul saunei, după ce am dat în apă. Uneori dau cu aburi de eucalipt în apă caldă (simplă și argintată), apoi îl pun și pe pereți și pe pietre. Știi, aș putea vorbi la nesfârșit despre asta, este atât de multă varietate. 3. Temperatura și climatul camerei de aburiNu-mi plac temperaturile ridicate și camerele de aburi uscate. Temperatura ideală pentru mine este de 80-90 de grade. Păcat că aragazul meu nu are un încălzitor de saună închis, care este capabil să producă un abur fin. 80-90 de grade Temperatura în saună 80-90 de gradeA trebuit să dea dovadă de puțină imaginație, să pună un tun de abur cu pâlnie, care produce un abur mai moale. Desigur, nu pentru a se compara cu un încălzitor de saună închis cu drepturi depline, dar cel puțin ceva. dacă nu ați cumpărat încă un aragaz de saună, atunci asigurați-vă că luați 2 în 1, astfel încât să existe un încălzitor de saună închis. Despre aragazurile pentru băi va dedica un articol separat.
4. Sesiuni de îmbăiere
Prima mea baie durează aproximativ 15 minute. Fără mături și cedând în fața pietrelor. Intru, mă așez și, după ce încep să transpir, mă scarpin pe corp. Apoi trec direct la duș și mă spăl bine cu șampon și loofah. a doua ieșire deja trec cu mătura și dând apă pe pietre, dar până acum fără uleiuri. Apă pe pietre, pe sare. După o scurtă pauză, beau ceai de plante fierbinte sau morsa. Ceainicul poate fi încălzit pe șemineul cu arzătoare.
A treia rulare cu adăugarea de uleiuri esențiale pe pietre. Timp de aproximativ 15 minute. Respirați eucalipt, curățați nasul. Nu uitați de pălăria de baie, trebuie purtată în camera de aburi. Umilul tău servitor a cumpărat o pălărie din pâslă. După ce ies afară și sar în zăpadă. Pregătesc în prealabil un morman de zăpadă pentru a mă putea arunca cu capul în el. Iau o mătură de brad de pe stradă. Dacă nu este zăpadă, atunci mă stropesc cu apă rece. A patra intrare în camera de aburi este cu o mătură de brad, o pun sub cap, pe cap și respir. Unitate cu natura și cu mine însumi. O spălătorie separată pentru uleiuri esențiale.
De regulă, îmi ajung cinci vizite la baia de baie pentru a mă aburi bine și a obține plăcere. Principalul lucru este să cunoști măsura. În toate. 5. Plimbare
După baie beau un ceai cald cu o gustare ușoară. Mă îmbrac călduros și ies la o plimbare în aer liber. Pentru a respira, să mă plimb.