Blog despre baie

Băile lumii. Grecia

Băile își au originea în Grecia antică și au fost numite după zeița purității și a sănătății. Grecii au început să folosească apa fierbinte și aburul pentru a curăța pielea, a îmbunătăți corpul și a se recupera în urma activităților sportive. În acest scop, au venit cu un complex de proceduri de apă și termice - lakonikum.
Primul complex de băi a fost creat în Sparta, unde se obișnuia să meargă după practicarea sportului (nu este de mirare că originea sa a fost acolo).
Baia greceasca are forma unei emisfere cu o vatra mare in centru langa acestea sunt bai cu apa calda si rece, precum si piscine.

O baie grecească modernă este aceleași structuri din piatră, gresie sau marmură care includ o cameră de relaxare, o baie de aburi, o cadă, o spălătorie cu piscine și dușuri. Acestea mențin o temperatură a aerului de 60-75 de grade și o umiditate de 15-20%, ceea ce asigură încălzirea uniformă a întregului corp fără a leza pielea și vasele de sânge. Bărbații preferă să fie într-o piscină rece, iar femeile - în ape calde.