Blog despre baie

Care este modul corect de a face o baie de aburi?

Înainte de a merge la saună, trebuie să faceți un duș și să vă uscați corpul pentru a crea cele mai bune condiții pentru transpirație și revitalizare. Dar nu se recomandă spălarea cu apă și săpun înainte de a intra în camera de aburi, deoarece aceasta poate îndepărta grăsimea care vă protejează pielea de uscare. Pentru a vă proteja capul de supraîncălzire, ar trebui să folosiți o căciulă cu urechi sau un turban cu un prosop, care trebuie menținut umed.
Este recomandabil să faceți sesiuni de 5-12 minute într-o saună fierbinte, urmate de răcirea corpului timp de 3-10 minute și de odihnă timp de 15-20 de minute. Acest ciclu trebuie repetat de 2-3 ori. În timp ce vă aflați în saună este important să vă relaxați mușchii și să vă calmați. După saună este recomandat să vă odihniți timp de 20-30 de minute.
Dacă vizitați sauna pentru prima dată, este mai bine să nu folosiți o mătură și să petreceți prima sesiune doar 5-7 minute. În camera de aburi, se recomandă să vă întindeți astfel încât capul și picioarele să fie la același nivel sau picioarele să fie puțin mai jos. După ce corpul s-a încălzit, trebuie să vă ridicați încet în picioare și să respirați pe nas. Este important să evitați alcoolul, cafeaua și alimentele grele, deoarece acestea pot afecta sistemul cardiovascular și pot crește tensiunea arterială.
Copiii nu trebuie duși la saună înainte de vârsta de trei ani, iar persoanele de peste 60 de ani cu probleme de sănătate, în special cardiovasculare, tiroidiene și de tensiune arterială ridicată, trebuie să fie deosebit de prudente atunci când folosesc sauna. Utilizarea saunei este contraindicată în cazul bolilor infecțioase acute, epilepsiei, cancerului și în termen de 6 luni de la un infarct miocardic.