Blog despre baie

Saună cu infraroșu în locul unei saune

Este posibil să se înlocuiască o vizită la baie și saună, aburul ușor, măturica parfumată și efectele benefice ale tradiției vechi de secole cu o invenție umană modernă - sauna cu infraroșu. Este clar că tehnologia se dezvoltă și avansează, dar este atât de utilă pentru absolut toată omenirea tot ceea ce modernizăm și transformăm.
Ce este radiația infraroșie

Radiația infraroșie este orice obiect cald sau încălzit artificial. Aceasta emite unde care pătrund în obiect, mai degrabă decât să încălzească suprafața acestuia. Puterea încălzitorului trebuie să fie foarte mare pentru a atinge temperatura potrivită pentru a începe să emită unde infraroșii. Pentru a maximiza efectul undelor infraroșii, trebuie menținută o anumită distanță de cel puțin 15 centimetri între încălzitor și corp. Prin urmare, sauna IR este proiectată doar pentru poziția așezat, iar încălzitoarele sunt amplasate pe toate părțile și chiar și în partea de jos.
Designul unei saune IR
Cel mai adesea, o saună cu infraroșu este o cabină cu un raft din lemn și un raft din lemn în interior, în care o persoană poate doar să stea. Este amenajată în acest fel deoarece este necesar să se șteargă în mod constant transpirația. Excesul de transpirație de pe corp împiedică razele IR să pătrundă în corp.
Încălzitoarele sunt amplasate în jurul perimetrului: în spate, pe laterale, în față și pe podea. Sauna se încălzește mult mai repede. Procesul de aburire într-o saună IR este, de asemenea, accelerat: după 15 minute puteți simți o transpirație puternică, dar nu veți simți căldura și umiditatea ridicată.

Sauna IR este bună pentru cei care nu pot tolera căldura sufocantă a camerei de aburi și temperaturile ridicate. În sauna cu infraroșu, temperatura variază între 37 și 47 de grade și încălzește uniform întregul corp, iar umiditatea abia la sfârșitul ședinței ajunge la 60%, ceea ce facilitează foarte mult activitatea sistemului cardiovascular.

Diferența băii IR față de obișnuita baie rusească sau sauna finlandeză este evidentă: cu o temperatură minimă se obține un efect egal și pentru un timp mai scurt (doar o jumătate de oră).

Undele de radiație infraroșie pătrund până la 4 cm în corpul uman, spre deosebire de camera de aburi din baie, unde aburul fierbinte încălzește suprafața pielii, iar apoi, foarte încet, prin numeroasele vizite în camera de aburi, încălzește corpul.

Sauna cu infraroșu - beneficii și efecte nocive

Beneficiile saunei cu radiații termice sunt evidente: se petrece mai puțin timp, transpirația este mai profundă și, astfel, corpul nostru este încălzit mult mai profund. Acces deschis pentru pacienții cardiaci care nu pot merge la o cameră de aburi fierbinți. Vizitarea unei saune cu infraroșu poate fi comparată cu o oră de exerciții cardio sau cu o alergare de 10 kilometri. Într-o singură ședință puteți consuma energic o masă întreagă.

Cu toate acestea, nu toată lumea poate vizita chiar și cabina IR. Dacă există tumori, ulcerații pe corp, paraziți în organism, tuberculoză activă, infecții virale respiratorii acute însoțite de febră și tensiune arterială ridicată peste 200 mm, atunci nu aveți voie să intrați nici măcar în atmosfera blândă a saunei cu infraroșu.